Sol & Weekend

1   2   3
Klicka för att se nästa.
Medlemsbild: Curly

Möt hösten i Sydeuropa

Hösten är perfekt för att besöka storstäder på, och reser du till de södra delarna av Europa är det fortfarande behagliga temperaturer och sol. Här tipsar vi om tre städer du kan resa till i höst om du som vi gärna kombinerar sol och storstad. Om du tar en långhelg i Palma, Rom eller Lissabon i höst behöver du inte packa ner en massa varma kläder, och får då mer plats till allt det nya du kan handla när du är där. Att de här tre städerna också kan fresta med fantastisk mat gör att en tur hit står högst upp på önskelistan i höst.
Lissabon – här får du mycket för pengarna
Huvudstaden i Portugal ligger på Atlantkusten och i höstmånaderna september till november ligger temperaturerna på mellan 17 och 26 grader. Detta tycker vi nordbor är ganska behagligt i utbyte mot regnet här hemma. Vill du shoppa har Lissabon ett stort utbud av allt från lyxbutiker till kända klädkedjor, och inte minst många spännande marknader. Feira da Ladra är den mest populära loppmarknaden, och här finner man allt från kläder till hushållsprodukter. Gillar du att gå runt på olika matmarknader och smaka på de lokala specialiteterna skall du sikta in dig på Mercado da Riberira. En mat- och fiskemarknad som har sina rötter på 1800-talet. Lissabon är också en billig hotellstad och här kan man unna sig att bo lite extra bra utan att det behöver ta så stor del av resebudgeten.
Stine
Stine Berg,
Redaktör på Reseguiden.se
Publicerad: 2012-09-17
Flygbiljetter
> Palma de Mallorcafr. 615 kr
> Romfr. 695 kr
> Lissabonfr. 1 190 kr
Populära hotell
Palma de Mallorca
från 366 kr
Lissabon
från 487 kr
Rom
från 848 kr

Jämför priser Lissabon

Charter till Lissabon  fr. 3 145 kr
Flyg till Lissabon  fr. 1 190 kr
Hotell i Lissabon  fr. 101 kr/natt
Hyrbil i Lissabon  fr. 97 kr/dag
<b> Nytt bildspel: Vackra och spännande Hawaii </b>
Foto: EpicStockMedia / Thinkstock
>
Klicka dig fram bland proffsens bästa foton Här på Hawaii finns några av världens vackraste öar, perfekt väder och härliga sandstränder. Här är ett bildspel med proffsens bästa Hawaii-foton.
<b>Alla charterresor i jul</b>
Foto: Thinkstock
>
Dags att boka solresan över julledigheten Om några månader är det julafton. Vill du ha skinka och risgrynsgröt på bordet, eller låter det mer lockande med spansk tapas eller kanske en thailändsk pad thai? Här är resorna till solen under julledigheten.
<b>Sista chansen till Medelhavssol</b>
Foto: Thinkstock
>
Här är det fortfarande varmt i oktober När höstens mörker och regn anlänt är det många som vill passa på att få sig en sista vecka med sol och sommar innan vintern står för dörren. I Medelhavsområdet börjar det bli lite svalare, men det är fortfarande väldigt behagligt. Hit kan du fortfarande resa i oktober och få värme och sol.
<b>Sista minuten till Kroatien</b>
Foto: Thinkstock
>
Passa på att uppleva Kroatien innan hösten Det finns många sista minuten-resor till ett av sommarens mest omtyckta resmål Kroatien. Skynda att fynda så att du också får uppleva detta härliga land innan hösten är här.
<b> Här är 10 trevligaste städerna i USA  </b>
Foto: folkinsg / Thinkstock
>
Klicka dig fram i vårt snälla bildspel Nu har de vänligaste städerna i USA utsetts. Men glöm storstäder som New York och Los Angeles. Det är små städer som dominerar på listan.
<b>Bo bra och billigt på Gran Canaria</b>
Foto: Ving
>
8 prisvärda hotell för vinterns spanska charter Gran Canaria är ett av vinterns mest populära charterresmål. Vi har valt ut åtta hotell för dig som vill ha en solig, spansk och prisvärd semester när kylan satt sitt grepp om Sverige.
<b> Här är proffsens  bästa Korfu-foton  </b>
Foto: Kandele / Thinkstock
>
Klicka dig fram i vårt nya bildspel Den grekiska ön Korfu har vackra stränder, dramatisk natur och massor av sevärdheter. För dig som vill se mer av ön har vi letat upp proffsens allra bästa foton.
<b>Prisvärda hotell i New York</b>
Foto: Thinkstock
>
Det går att bo både billigt och bra i New York Planerar du att åka till New York, men har hört hur otroligt dyrt det kan vara att bo på hotell i det som kanske är världens bästa storstad? Vi har valt ut några hotell som inte tar hela reskassan.
<b>Möt sensommaren på Kreta</b>
Foto: Thinkstock
>
Res till Kreta i september När sommaren är över här hemma så har du fortfarande den bästa sommarmånaden kvar på Kreta. Har du aldrig varit här i september är det dags nu.
<b>Så bor du billigt i höstens weekendstäder</b>
Foto: Thinkstock
>
Prisöversikt på hotell i höst Nu börjar det bli dags att planera höstens weekendresa till någon av Europas vackra städer. Här får du som vill resa billigt de mest prisvärda resmålen och hotellen.
Erbjudanden
Lissabon 5 dgr 5.975:-
Portugals huvudstad vid Atlantkusten är en trivsam hamnstad och l...
Rolfs Flyg & Buss
Azorerna - charter med Solresor
Ett paradis som måste upplevas. Azorerna är en ögrupp om nio magi...
Solresor
Nyhet med Fritidsresor - natursköna Madeira
På Madeira kan du vandra i tropiskt gröna sagoskogar, bada i uppv...
Fritidsresor
Charmiga hotell på Algarve med hyrbil
På Hideaways.se hittar du bara unika och charmiga hotell. I hela ...
Hideaways
Dagens resedeal - Solresor
Fynda riktigt bra sista minuten! Kanske hittar du just ditt favor...
Solresor
Dressyresa - Portugal Alentejo
Här får du rida på Dressyrhästar av högsta kvalitet. Varje år föd...
Häst & Sport Resor
Aktiva resor på natursköna Madeira
På Madeira kan du vandra i tropiskt gröna sagoskogar, bada i uppv...
Fritidsresor
Exklusivt på Madeira - Reid's Palace
Reid's Palace med spa ligger uppe på en klippa med en fantastisk ...
Apollo

Resor inline
This video requires the Adobe® Flash® Player. Download a free version of the player.